Copenhagen Historic Grand Prix

04. – 06. august 2023

Bellahøj, København

Info om løbet

Efter at have været en tur i Sverige, vender TCR Denmark i weekenden hjem til Danmark, hvor Kasper H. Jensen og Gustav Birch skal dyste i seriens fjerde afdeling ved årets Copenhagen Historic Grand Prix.

Afstikkeren til svenske Falkenberg var skuffende for GMB Motorsport, da det hele sluttede med en ærgerlig finale, hvor Kasper H. Jensen måtte se en stensikker andenplads blive revet væk under ham efter en meget sen punktering tvang ham til at udgå. Stillingen i mesterskabet blev derfor vendt godt og grundigt på hovedet, hvor Kasper gik fra førende i mesterskabet inden til sjettepladsen efter løbet. Hans makker Gustav holder fast i sin føring i U25-mesterskabet og følger tæt efter Kasper i den samlede stilling.

 Nu skal feltet prøves af på en bybane, som er meget anderledes end de traditionelle løb. Gaderne i kvarteret Bellahøj er spærret af og forvandlet til en racerbane med betonbarrierer, hvor et enkelt fejltrin kan have fatale følger og koste både point, placeringer og podiedrømme.

 Vi går altså en spændende weekend i møde, og det er stensikkert et sultent og revanchelystent GMB-team, der tager turen over Storebælt for at jagte sejre og vigtige point ved det københavnske løb.

08:30

TCR warmup

10:20

Klasse C/D historiske biler op til 1971 – heat 2

11:05

TCR heat 2

15:00

TCR finale

17:00

Klasse C/D historiske biler op til 1971 – finale

TCR DENMARK

TCR – Touring Car Racing – er verdens største standardvognklasse og har siden grundlæggelsen af TCR Denmark i 2020 været betragtet som den største og mest prestigefyldte klasse i dansk motorsport. I serien deltager GMB Motorsport med to Honda Civic TCR H70, som er en af de i alt 29 tilladte bilmodeller – fælles for de tilladte biler er, at de er konstrueret ud fra en masseproduceret bil og derudover lever op til en række tekniske krav.

specifikation

om bilerne

MODEL:
Honda Civic TCR H70
MOTOR:
2,0L 4 cylinders Turbo
HESTEKRÆFTER:
340 HK
VÆGT:
1265 kg.

Teamet

Vi har en klar målsætning om at være landets bedste både på og uden for asfalten.