Podium for Gustav Birch on Jyllandsringen

After a weekend with ups and downs for the team, Gustav Birch ended up securing an impressive third place in the final heat of the opening race on Jyllandsringen. During the weekend Kasper H. Jensen won first heat, had to abandon the second and had a puncture in the third.

Der var lagt op til et brag af en løbsweekend, da Jyllandsringen afviklede årets første løb i weekenden. Der var bagende solskin i Søhøjlandet, fyldte tribuner og deltagerne i dette års TCR Denmark fik for første gang i sæsonen mulighed for at dyste på banen.

GMB gør rent bord i første heat
De to GMB-kørere i TCR startede første heat fra henholdsvis P1 og P2 efter en suveræn kvalifikation, hvor de unge gutter satte de hurtigste tider. Men allerede fra startskuddet af heatet blev Gustav Birch presset hårdt af Jan Magnussen. De to kamphaner kørte meget tæt og skiftede positioner gennem de første tre sving, men den unge GMB-kører viste høj klasse og vandt duellen mod den erfarne konkurrent. Hele vejen gennem heatet var der tæt kamp mellem de to, men på intet tidspunkt gav Gustav ham pladsen til at gå forbi, og det sluttede dermed som det startede.

Foran kørte Kasper fra alle og skabte sig hurtigt et par sekunders forspring, som han bare udbyggede gennem heatet, og da de 15 minutter var gået, kørte den danske mester i ensom majestæt over målstregen.

Kasper udgår på grund af sammenstød
Rækkefølgen fra start var som vanligt vendt på hovedet til andet heat, så Kasper startede fra P10 og Gustav fra P9. Efter en meget hurtig start fra Kasper, fik hans bil et ordentlig skub, som forårsagede en bøjet sporstang på Honda’en. Det var derfor ikke muligt at holde fart i bilen, og han måtte køre i pit og udgå af heatet. I mellemtiden lykkedes Gustav med et par overhalinger og sluttede P7, mens heatet blev vundet af svenske Kevin Engmann.

Gustav slutter på podiet
Det lykkedes heldigvis for et hårdt og hurtigt arbejdende pitcrew at få styr på bilen, så den kunne stille til start i det tredje heat. Her var der tæt race helt fra startskuddet, hvor Kasper H. Jensen startede længere tilbage i feltet efter ikke at have fået point i andet heat. Efter et par veltilrettelagte overhalinger var Kasper dog hurtigt fremme i top5, men på næstsidste omgang fik Honda’en et skub, der satte bilen ud af kurs og punkterede venstre bagdæk. Det banede vej for, at to konkurrenter kunne gå forbi, og Kasper sluttede derfor P7.

Længere fremme kæmpede unge Gustav Birch med om de forreste pladser og sikrede en fornem tredjeplads og sæsonens første podieplads, som blev fejret på behørig vis.

Tusind tak for den flotte opbakning på anlægget i løbet af weekenden, både fra de mange fremmødte sponsorere og de omtrent 5.000 tilskuere.