Sort uheld for GMB Motorsport i første ELMS-løb

Årets første løb i ELMS-serien sluttede tidligt og brat for GMB Motorsport, da den spritnye Aston Martin måtte udgå efter bare tre sving på grund af en kollision med en konkurrent.

Allerede i første omgang af sæsonpremieren på banen i Barcelona blev GMB’s nye Aston Martin Vantage GTE sat ud af spillet. En LMP3-bil mistede kontrollen og stod pludselig helt stille på tværs af kørebanen lige foran Jens Møller i GMB-bilen, der ikke kunne undgå at ramme frontalt ind i den anden bil.

– Jeg var meget forsigtig ud fra starten, men så var der pludselig en LMP3-bil foran mig, og jeg prøvede at passere ham venstre om, men der var en anden bil på siden af mig, så jeg ramte LMP3-bilen med højresiden. Jeg prøvede virkelig at være forsigtig og få en god start, men sådan er motorsport. Vi havde en god chance for at lave et flot resultat her i det første løb, men det var ikke vores dag. Der er ikke meget mere at sige, udtalte en tydeligt knust Jens Møller fra pitten umiddelbart efter uheldet.

Højre side af Aston’en splintrede eksplosivt ved kollisionen og efterlod højre forhjul blokeret. Selvom det lykkedes at køre bilen frem til pitten, viste det sig at skaderne var langt værre end frygtet. Venstre side og bilens gulv blev også beskadiget ved sammenstødet, og det var derfor ikke muligt for det hårdtarbejdende pitcrew at reparere bilen, der desværre måtte udgå.

Man kunne nærmest ikke have forestillet sig en mere ærgerlig start på sæsonen i den nye serie, men som Jens også udtrykker det, så er motorsport bare sådan nogle gange. Fordi det næste løb i ELMS-serien er blevet aflyst, bliver næste opgave for GTE-bilen at køre 24-timers Le Mans den 10.-11. juni, mens næste løb i ELMS er på Le Castellet i Frankrig den 16. juli.