Uheld på stribe i Super GT-finale

Simon Birchs podiedrøm slukkede efter at måtte udgå under alle tre heats af søndagens Finaleløb på Padborg Park. Simon slutter derfor P4 i mesterskabet.

Motorsport kan være nådesløs, og én ulykke kommer sjældent alene – det fik GMB Motorsports unge Simon Birch så sandelig at mærke søndag eftermiddag. Den talentfulde kører jagtede en podieplads i årets Super GT-sæson, men det blev spoleret af uheld og påkørsler, og desværre måtte han udgå af alle tre heats.

I dagens første heat gjorde en olieplet midt på kørebanen, at Simon mistede kontrollen over bilen, så han ikke kunne komme med rundt i et sving og derfor endte i sandbanken. I andet heat blev han påkørt og brækkede bærearmen til højre fordæk, og lige da det så ud som om, at den unge kører kom stærkt tilbage i finaleheatet, så kostede et solouheld en stensikker tredjeplads og endnu en tur i sandet.

Selvom det var en super ærgerlig måde at slutte sæsonen af på, så ændrer det ikke ved, at Simon har kørt en imponerende første sæson i en så konkurrencepræget serie. Helt fra første løbsafdeling viste den unge knægt, at han kunne bide skeer med de allerbedste og mest erfarne kørere i feltet.

Simon har igen i år taget et stort skridt op af rangstigen og understreget sit enorme talent. Der er ingen tvivl om, at vi kan se frem til mange store resultater fra den 16-årige i fremtiden.