Le Castellet

15. – 16. juli 2023

Circuit Paul Ricard

Info om løbet

I weekenden skal GMB Motorsport igen ud at prøve kræfter i de internationale serier med en tur til Frankrig, hvor teamet skal deltage i både European Le Mans Series og Le Mans Cup på Paul Ricard-banen i Le Castellet.

Efter tre måneders løbspause i ELMS er Nicki Thiim tilbage i vores Aston Martin, hvor han igen skal dele førersædet med Gustav Birch og Jens Møller. De to sidstnævnte har gode minder fra den franske bane, da duoen tog en andenplads i Le Mans Cuppen på netop den bane i fjor.

I Le Mans Cuppen stiller vi igen til start med de to Honda NSX GT3, der har henholdsvis Jan Magnussen og Lars Pedersen samt Simon Birch og Thomas Andersen bag rattet. I sidste års race på Paul Ricard stod der GMB-makkerpar på de to øverste pladser på podiet, så vi håber på at kunne gentage den bedrift i weekenden.

Afspil video

11:30

Race, ELMS

European
le mans series

TCR European Le Mans Series, forkortet ELMS, er en international løbsserie, der afvikles over seks afdelinger rundt om i Europa. I serien kan man deltage i enten LMP2, LMP2 Pro/Am, LMP3 eller GTE – GMB Motorsport deltager i serien for første gang i vores nyindkøbte Aston Martin Vantage GTE.

Vinderbilen i hver klasse får adgangsbillet til næste sæsons 24-timers løb på Le Mans. I GTE-klassen kommer vi til at kæmpe mod yderligere 11 deltagende biler.

Le Mans
Cup

Le Mans Cuppen, forkortet LMC, er en international løbsserie, der afvikles over seks afdelinger rundt om i Europa. I serien kan man deltage i enten LMP3- eller GT3-klassen – GMB Motorsport deltager i år med to GT3-biler. Der vil være 12 deltagende biler i vores klasse, blandt andet det danske team, High Class Racing.

Inklusiv den anden klasse, LMP3, vil der være 42 biler i serien, og modsat 2022 er det ikke muligt at vinde en adgangsbillet til 24-timers Le Mans i årets udgave af LMC.

specifikation

om bilerne

MODEL: Aston Martin Vantage GTE
MOTOR: 4,0L V8 Twin Turbo
HESTEKRÆFTER: Afhænger af BoP
VÆGT: 1220 kg.

MODEL: Honda NSX GT3 Evo
MOTOR: 3,5L V6 Twin Turbo
HESTEKRÆFTER: Afhænger af BoP
VÆGT: 1260 kg.

Teamet

Vi har en klar målsætning om at være de bedste både på og uden for asfalten.