European Le Mans Series: Sæsonoptakt

GMB Motorsport står i den kommende sæson over for en spændende ny udfordring, når holdet for første gang skal ud at prøve kræfter med European Le Mans Series. Her deltager vores Aston Martin Vantage i GTE-klassen med Nicki Thiim, Gustav Birch og Jens Reno Møller bag rattet.

I 2023 debuterer GMB Motorsport i en ny bilklasse, når vores nyindkøbte Aston Martin Vantage GTE skal deltage i European Le Mans Series, forkortet ELMS, som er en løbsserie bestående af seks 4-timers løb rundt om i Europa. Her får mandskabet chancen for at optanke værdifuld erfaring i GTE-klassen forud for sommerens 24-timers Le Mans, der køres i samme bil.

Team Principal hos GMB Motorsport Henrik Lundgaard ser frem til en medrivende første sæson i ELMS:

– Deltagelsen i ELMS bliver enormt spændende; vi kører i en ny bil, en ny klasse og med en helt ny kørersammensætning. Det er lykkedes os at tilføje Nicki Thiim til mandskabet, og det giver hele teamet et kæmpe løft – ingen kender den her bil bedre end Nicki, der jo har været med til at udvikle den under sin tid hos Aston Martin Racing.

Serien
European Le Mans Series, forkortet ELMS, er en international løbsserie, der afvikles over seks afdelinger rundt om i Europa. I serien kan man deltage i enten LMP2, LMP2 Pro/Am, LMP3 eller GTE – GMB Motorsport deltager i serien for første gang i vores nyindkøbte Aston Martin Vantage GTE.

Vinderbilen i hver klasse får en adgangsbillet til næste sæsons 24-timers løb på Le Mans. I GTE-klassen kommer vi til at kæmpe mod yderligere 11 deltagende biler.

european le mans series

Kørerne

Nicki Thiim

Kort før sæsonstart sikrede GMB Motorsport sig en bemærkelsesværdig forstærkning til holdet i form af den dobbelte verdensmester i langdistanceløb Nicki Thiim. Nicki er fabrikskører for Aston Martin Racing og har sågar været med til at udvikle den nuværende GTE-udgave af Vantage’en.

Gustav Birch

19-årige Gustav Birch er mandskabets sølvkører og har de seneste år taget markante skridt inden for motorsport. Sidste sæson hentede Gustav en samlet femteplads i TCR Denmark og en tredjeplads i Le Mans Cuppen sammen med Jens Reno Møller.

Jens Møller

Holdets bronzekører er 52-årige Jens Reno Møller, der sidste år var med til at sikre tredjepladsen i Le Mans Cuppen sammen med Gustav Birch. Jens har mange års erfaring i motorsport og har blandt andet deltaget i 24-timers løbet i Le Mans i 2004 og 2006.

aston martin vantage gte

Previous slide
Next slide


Aston Martin Vantage GTE
Baghjulstræk
Motor: 4,0L V8 Twin Turbo
Hestekræfter: afhænger af BoP
Vægt: 1220 kg.

teamet

Morten Jessen
GTE manager

Morten Karl
Chefmekaniker

Evert Van Doorn
Race ingeniør

Jake McConnell
Performance ingeniør

Edward Ashton
Support ingeniør

Henrik Zarp
Fysioterapeut og mentaltræner

Caroline Sternsdorf
Fotograf og SoMe-manager

Bjarne Haun
Udstyr

Richard Pinter
Mekaniker


Jesper Bligaard
Mekaniker

Niklas Jul
Mekaniker

Kim Jul
Mekaniker

Morten Klemme
Kompositter

Bruno Andersen
Dæktekniker

Louise Birch
Catering

Mikkel Wangaa
Fotograf

Peter Thorager
Lastbilchauffør

Allan Petersen
Lastbilchauffør