GMB Motorsport er ude af årets Le Mans

Et ærgerligt uheld sendte GMB Motorsport tidligt ud af årets 24-timers løb i Le Mans.

Efter bare to timers kørsel forårsagede et uheld, at vores Aston Martin desværre ikke kunne gennemføre Le Mans. Skærmene rundt på banen viste grønt flag, og Gustav Birch, der sad bag rattet i vores bil, kørte derfor med fuld fart og ramte en langsomt kørende Cadillac, der henholdt sig til en radiomelding om gult flag.

Selvom Gustav undgik alvorlig skade på bilen ved det øjeblikkelige sammenstød, kom en anden GTE-racer ligeledes med fuld fart og kolliderede hårdt med vores bil, som efter uheldet ikke kunne køre videre. En fatal teknisk fejl, der desværre satte en brat stopper for vores løb, hvor Gustav ellers havde været godt kørende og sikret adskillelige overhalinger forinden.

Heldigvis slap den unge kører uskadt fra uheldet, men han var tydeligt berørt af situationen:

– Det er så ærgerligt, at sådan noget kan ske på det her niveau. Skærmene viste grønt flag, men bilen foran reagerede på en radiomelding, og derfor ender vi alle tre med at køre op i røven på hinanden. Selvfølgelig kan vi alle lave fejl, men lige nu er det helt forfærdeligt, og det føles som en drøm, der er blevet knust.

Team Principal Henrik Lundgaard er forståeligt ærgerligt over at måtte udgå, men ser også lyse takter i det, mandskabet fik vist i løbet af weekenden:

– Det er vildt uheldigt at udgå på den måde. Vi gjorde flotte fremskridt ude på banen, og Gustav gjorde det rigtig godt og var stabilt med. Han bliver så fanget i en sandwich på grund af nogle misforståelser, som løbsarrangøren efterfølgende har undskyldt, men det ændrer ikke på, at vi er ude af løbet, udtaler Henrik og sætter efterfølgende nogle rosende ord på den indsats alle omkring holdet har lagt for dagen:

– Le Mans handler ikke kun om 24 timer, det handler om alle forberedelserne op til løbet. Vi har været hernede i 12-13 dage, så vi har været enormt godt forberedte og alle har ydet deres maksimale. Vores kørere er vokset ude på asfalten og vores hårdtarbejdende crew har kæmpet eksemplarisk i pitten. Der er mange positive ting at tage med hjem herfra.

Motorsport kan desværre føles uretfærdigt engang i mellem, men selvom Le Mans ikke blev som vi havde håbet, er vi er stolte over den fantastiske rejse vi har været på for at nå hertil. Nu ser vi fremad mod næste løb, og vi har tænkt os at vende tilbage til Le Mans endnu stærkere.

Tak for al opbakningen her nede og derhjemme!