GMB Motorsport slutter P12 i ELMS

Vores Aston Martin havde ikke en god dag på banen i franske Le Castellet, hvor anden afdeling af ELMS blev afviklet søndag. To tidsstraffe og en punktering var med til at sætte en dæmper på vores chancer i løbet og vi sluttede dermed P12.

Efter at have sikret GMB Motorsport en startposition fra P7, startede Jens Møller bag rattet til søndagens ELMS-løb i vores Aston Martin Vantage GTE. Efter en række spændende dueller lå Jens længe midt i feltet, men to tidsstraffe nær slutningen af bronzekørerens tid kostede en håndfuld placeringer, og vi var dermed helt bagerst i klassen.

Gustav Birch overtog derefter førersædet, men kort efter måtte han tilbage i pit grundet en punktering. Den ekstra tid i pitten kostede mere tid og der var nu et par omgange op til konkurrenterne. Med knap en time tilbage blev det endelig tid til at Nicki Thiim kunne få sin officielle debut for GMB Motorsport.

Hverken Gustav eller Nicki kunne dog gøre fra eller til – skaden var allerede sket og det store hul op til de øvrige GTE-racere kunne ikke lukkes. GMB Motorsport sluttede derfor P12 i anden afdeling af ELMS.

– For at finde det positive frem, så står vi tilbage med en hel bil og vi er en masse erfaring rigere. Vi skal selvfølgelig analysere, hvad vi skal gøre anderledes til næste gang, men vi bliver sat enormt meget tilbage af de Jens’ to straffe i første stint og punkteringen i starten af Gustavs køretid. Der er vi to omgange bagefter, og selvom det går fint i resten af tiden, så var løbet kørt for vores vedkommende, udtaler Team Principal Henrik Lundgaard umiddelbart efter løbet.

Det var bestemt ikke vores weekend her i Frankrig med problemer i begge løbsserier, men hele teamet har gjort et kæmpe stykke arbejde og har bevaret humør og overskud gennem et par udfordrende dage. Vi glæder os over trods alt at kunne gennemføre begge løb med intakte biler og ser frem til næste afdeling i løbsserierne, når vi drager til Motorland Aragon i Spanien til august.