GMB’s #55 slutter P4 og #88 udgår i Spanien

I et løb præget af lemlæstede LMP3-biler og tre lange perioder bag safety car, lykkedes det #55 med Simon Birch og Thomas Andersen at hente en flot slutplacering som P4, mens #88 med Jan Magnussen og Lars Pedersen desværre måtte udgå.

Efter en kanon start, hvor Lars Pedersen i #88 gik fra P10 til P5 på de første omgange, begyndte motoren at sætte ud før køreskiftet. Problemet blev værre mens Jan Magnussen sad i bilen og med en halv time tilbage måtte han opgive, køre i pit og lade sig udgå.

Trods en bøvlet start, hvor han i en periode var nede som P9, kom Thomas Andersen i den anden Honda flot tilbage og holdt fast i sin startplacering som P7 frem til køreskiftet. Simon Birch lavede efter skiftet en række overhalinger og var i en periode oppe som P4, men mod slutningen af løbet mistede han en plads efter længe at være blevet presset bagfra. Resten af racet holdt han fast og sikrede bilen sæsonens hidtil bedste slutplacering som P5 – senere på aftenen blev der dog uddelt tidsstraffe til et par biler, hvilket betyder, at #55 bliver rykket op til P4.

P4 #55 Simon Birch og Thomas Andersen
DNF #88 Jan Magnussen og Lars Pedersen