Heatsejr og podieplads til Simon Birch i Super GT

16-årige Simon Birch bliver bare hurtigere og hurtigere i den nye Super GT-racer og viste skræmmende højt niveau under weekendens løb på Ring Djursland.

Sidste års vinder af Årets Talent inden for asfaltbanesport, Simon Birch, har taget et ordentligt spring op til 2023-sæsonen, hvor sidste års Super Cup-bil er blevet skiftet ud med GT3 og Super GT. Den blot 16-årige kører har dog ikke skullet bruge mange timers tilvænning i de nye biler, og det er svært at få øje på, at der altså går endnu et par år inden han er gammel nok til at køre på de danske landeveje.

Blot en uge efter at være hjemvendt fra Le Mans, hvor talentet fik sin debut på den legendariske bane ved at deltage i supportløbene Road to Le Mans. I den netop overståede weekend var GT3-raceren så skiftet ud med Super GT, og allerede under tidtagningen viste Simon sit tempo med en slutplacering som P6.

Voldsomt uheld aflyser første heat
Simon startede fra P3 i første heat og tog hurtigt fronten, men et alvorligt uheld for mesterskabets førende kører Ole Petersen neutraliserede desværre løbet efter få sekunder og bilerne kørte i pit. Heldigvis kom Ole hurtigt ud af den sammenkrøllede bil og kunne selv gå til ambulancen for at blive tjekket.

Autoværnet hvor uheldet skete slap dog ikke nær så heldigt fra mødet med Oles nye autobil, og der blev derfor arbejdet på højtryk for at reparere skaden. Heatet i Super GT blev derfor aflyst mens der blev fundet en løsning på det beskadigede værn, så resten af søndagens heats kunne afvikles forsvarligt.

Fantomstarter gav heatsejr og podieplads
På grund af det aflyste heat startede bilerne i samme rækkefølge til heat 2, og her gentog Simon nærmest bedriften fra tidligere med en overhaling allerede i første sving, og efter yderligere et par minutter tog han så føringen. Da han først lå forrest var der ingen, der kunne fange talentet, der suverænt kørte sejren i hus.

Heatsejren gav Simon pole position i sidste heat og han holdt længe fast i føringen, men hen mod slutningen af heatet gik et par konkurrenter forbi. Simon holdt dog fast i tredjepladsen og sluttede med en fornem podieplacering til teenageren.

Super GT-serien holder nu et par måneders sommerpause inden næste afdeling, der køres i august til Grand Prix Danmark på Jyllandsringen.


Læs også hvordan det gik Kasper H. og Gustav i TCR

Eller læs om de dramatiske løb for vores Junior Team i Super 2L