Jan Magnussen kører for GMB Motorsport i resten af 2022

GMB Motorsport har indgået en aftale med Jan Magnussen, som dermed skal sidde bag rattet i en af teamets GT3-biler under årets sidste to løb i Le Mans Cup.

Når GMB Motorsport i efteråret skal færdiggøre denne sæsons Le Mans Cup ved løbene i Belgien og Portugal bliver det med et af dansk motorsports helt store navne bag rattet i den ene af de hurtige Honda NSX GT3 Evo’er. Jan Magnussen skal køre bil nummer 88 sammen med Lars Pedersen, når det går løs på banen i Spa den 24. september og i Portimào den 16. oktober. 

GMB Motorsports team manager Casper Elgaard ser frem til gensynet med sin gamle rival: 

– Vi er utroligt glade og stolte over at have indgået en aftale med Jan. Jeg har kendt Jan i rigtig mange år, i min aktive karriere var han en af mine værste konkurrenter, og nu ser jeg med stor glæde frem til vores nye samarbejde, udtaler Casper og fortsætter: 

– Det er en kæmpe cadeau til hele teamet, at vi i vores første sæson kan tiltrække en kører med det navn og den karriere til vores team. At få en personlighed ind med så stor erfaring er noget vi alle sammen kan nyde godt af; både mekanikere, unge kørere og mig selv inklusiv. 

En af dem, der kommer til at opleve tilgangen på allernærmeste hold, er Jan Magnussens kommende medkører Lars Pedersen. 

– Det bliver fantastisk at køre sammen med Jan. Han er et af de største navne i Danmark, og jeg tror vi alle kan suge en masse til os fra hans enorme erfaring. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Spa og køre med ham, udtaler Lars om hans nye makker. 

Jan Magnussen har i årtier været et af de helt store navne i både dansk og international motorsport, og har gennem sin karriere prøvet kræfter med næsten alle klasser inden for sporten. Fra tre verdensmesterskaber i gokart til den mest vindende kører i britisk Formel 3, hvilket udløste en Formel 1-kontrakt i 1997. Siden har Jan Magnussen vundet mesterskaber i det amerikanske sportsvognsmesterskab, kørt NASCAR og Porsche Carrera Cup, ligesom han er kendt for sine klassesejre i 24-timersløbet på Le Mans, 12-timersløbet på Sebring og 24-timersløbet på Daytona. Jan Magnussen har også vundet flere mesterskaber i det danske DTC-mesterskab og deltog senest i to sæsoner af TCR Denmark. 

Hovedpersonen selv kan næsten ikke vente med at sætte sig til rette i Hondaen og hjælpe holdet i resten af sæsonen: 

– Jeg er utrolig glad og beæret for at få muligheden for at sidde bag rattet hos et danskejet hold, der har gjort en fantastisk figur i deres første år. Jeg glæder mig til at komme på banen med GMB Motorsport og håber at kunne hjælpe teamet til at slutte sæsonen stærkt af, så vi forhåbentlig kan stå med trofæet, når sæsonen afsluttes i Portugal, lyder det fra en begejstret Jan Magnussen. 

Første chance for at opleve Jan Magnussen i den røde racer fra GMB Motorsport bliver den 24. september, når de belgiske Ardenner danner ramme om det næstsidste løb i Le Mans Cuppen på banen i Spa.