Kasper H. fører mesterskabet efter andenplads på Ring Djursland

Den forsvarende danske mester blev to’er i både heat 1 og 3 til weekendens TCR-afdeling på Djursland, og lægger sig dermed i spidsen af dette års konkurrencefyldte mesterskab.

Der er skærpet konkurrence i dette års TCR Denmark, hvor flere nye navne har tilsluttet sig den i forvejen hårdt konkurrerede serie. Allerede i sæsonens første afdeling, tilbage i maj på Jyllandsringen, var der da også flere af de nye navne, der viste, at de ikke er kommet for at kæmpe om de sekundære pladser. Der bliver hård kamp om guldet i dette års udgave af den danske kongeklasse.

GMB Motorsports yngste TCR-kører Gustav Birch viste flot fanen ved at slutte på podiet ved Åbningsløbet, men selvom han sikrede en sejr i første heat, så endte løbet knap så lykkeligt for vores danske mester, Kasper H. Jensen, der måtte udgå af andet heat og punkterede i tredje. Det var derfor en revanchelysten Kasper, der i weekenden skulle ud at jagte livsvigtige point i det kuperede terræn på Ring Djursland – og det lykkedes han meget godt med.

Topplaceringer i tidtagning og første heat
Efter en succesfuld kvalifikation ved Åbningsløbet i maj, kunne det tydeligt mærkes på bilerne, at de var tildelt ekstra succesballast på Ring Djursland, hvor Honda’erne også traditionelt har været en smule udfordrede. Heldigvis har vi nogle dygtige kørere, og det viste begge allerede i tidtagningen, hvor Gustav Birch flot kørte sig til P3 kun 0,034 fra pole position, mens Kasper H. Jensen fulgte lige efter som P4.

Efter hurtige runder i kvalifikationen havde de to GMB-kørere et godt udgangspunkt til søndagens første heat, hvor begge startede i top-5. Kasper fik en meget hurtig start og gik forbi Gustav, og der skulle ikke gå længe før han kunne tage endnu et hop i klassementet efter foranliggende Kevin Engmann fik en strafbane for tyvstart.

Lige bagved kæmpede Gustav bravt med Mike Halder, der hægtede sig fast i bagsmækken på den unge racerkører i lange perioder af heatet. Selvom Gustavs Honda var tydeligt tynget af den tungere succesballast, var han som en unedbrydelig mur og gav ingen plads til konkurrenten Kasper sluttede P2 efter den flotte start og Gustav holdt fast hele vejen hjem og endte P4

Kasper overtager førstepladsen og slutter på podiet
Som vanligt var der vendt op og ned på startpositionerne forud for andet heat, hvor de to GMB-kørere derfor startede i midten af feltet efter at være sluttet blandt de fire bedste i første heat. Efter hårde positionskampe gennem heatet sikrede Kasper en placering som P6 efter et par overhalinger, mens Gustav sluttede P9.

Grundet de flotte placeringer startede Kasper tredje heat fra P3, og allerede på første omgang udnyttede han kampen blandt de to forreste til at gå imellem og op på andenpladsen. Med feltets tungeste succesballast var det desværre ikke muligt at hente den foranliggende Silas Rytter, der i ensom majestæt kørte løbssejren i hus. Men selvom han blev presset hårdt af både Sylvest og Magnussen, lykkedes det for Kasper at holde andenpladsen hele vejen, hvilket var nok til at overtage førstepladsen i mesterskabet. Det var ikke mange muligheder for avancement, der bød sig for Gustav, der dog holdt fast i sin startposition som P8.

Det er enormt tæt i toppen af mesterskabet, hvor Kasper nu har lagt sig i spidsen med 91 point, mens Gustav ligger 7’er kun 11 point efter.

Næste TCR-afdeling er allerede den 8.-9. juli og køres i svenske Falkenberg.

Læs også hvordan det gik Simon Birch i Super GT

Læs her om de dramatiske løb for vores Junior Team i Super 2L