Le Mans Cup: Sæsonoptakt

For anden sæson i træk deltager GMB Motorsport i Le Mans Cuppen. I år deltager vi med to GT3-biler; i den ene sidder Jan Magnussen og Lars Pedersen bag rattet, mens den anden køres af et par GT3-debutanter i form af Simon Birch Kristensen og Thomas Andersen.

Sidste sæsons helt store højdepunkt for GMB Motorsport var da mandskabet sikrede sig kvalifikation til dette års 24-timers Le Mans-løb med en samlet sejr i GT3-klassen af den internationale Le Mans Cup. I 2023-sæsonen er det desværre ikke længere muligt at kvalificere sig til det døgnlange løb, men det giver teamet et rigtigt godt afsæt forud for 2024, hvor GTE-klassen udgår og GT3 derfor bliver den hurtigste GT-klasse.

Team Principal hos GMB Motorsport Henrik Lundgaard ser frem til forhåbentligt at kunne præge serien igen i 2023:​

– Vi ser frem til en interessant sæson i LMC, hvor vi forhåbentlig kan gentage nogle af sidste års flotte resultater. Vores biler er stærkt besatte og de kommer forhåbentlig begge til at køre med om mesterskabet. Jeg synes vi har en rigtig spændende kørersammensætning med en kombination af erfaring, talent, ungdom og selvfølgelig masser af tempo. Især de nye kørere har chance for at gennemgå en rivende udvikling hen over sæsonen.

Serien
Le Mans Cuppen, forkortet LMC, er en international løbsserie, der afvikles over seks afdelinger rundt om i Europa. I serien kan man deltage i enten LMP3- eller GT3-klassen – GMB Motorsport deltager i år med to GT3-biler. Der vil være 12 deltagende biler i vores klasse, og her bliver det især interessant at køre om kap med det danske hold, High Class Racing, der stiller til start i en enkelt bil med danske Anders Fjordbach og hans britiske makker bag rattet.

Inklusiv den anden klasse, LMP3, vil der være 42 biler i løbsserien, og modsat i 2022 er det ikke muligt at vinde en adgangsbillet til 24-timers Le Mans i årets udgave af LMC.

HONDA NSX GT3 Evo

GMB Motorsport, har i samarbejde med JAS Motorsport, to Honda NSX GT3 Evo til at deltage i dette års Le Mans Cup.
Previous slide
Next slide


Honda NSX GT3 Evo
Baghjulstræk
Motor: 3,5L V6 Twin Turbo
Hestekræfter: afhænger af BoP
Vægt: 1260 kg.

#55

Thomas Andersen
Bil nummer 55 køres af en spritny GMB-duo i form af Thomas Andersen og Simon Birch Kristensen. Thomas er helt ny i GMB Motorsport, og kommer til med en baggrund hovedsageligt i motocross, men debuterede sidste år på fire hjul med en sæson i KTM X-BOW GT2.

Simon Birch Kristensen
16-årige Simon Birch Kristensen kører sin anden sæson hos GMB Motorsport, men for første gang skal det unge stortalent ud at prøve kræfter med en international klasse. I sidste sæson var Simon ganske suveræn i den danske Yokohama SuperCup, hvor han satte alle konkurrenterne til vægs og blev på den baggrund udnævnt som Årets Talent inden for asfaltbanesport af DASU’s banesportsudvalg.

#88

Lars Pedersen
Igen i år har vi fornøjelsen af at udfylde sædet i bil nr. 88 med Lars Pedersen og Jan Magnussen. Lars er igen i år vores bronzekører, og han var i sidste sæson med til at hente en samlet andenplads i LMC efter tre podieplaceringer.

Jan Magnussen 
Som en af dansk motorsports mest profilerede racerkørere de sidste årtier kræver Jan Magnussen ingen introduktion. Fra deltagelse i 25 Formel 1 Grand Prix’er til sejre i 24-timers Le Mans og den danske DTC-klasse; Jan har prøvet det hele. I 2023 skal Jan forsøge at tage et skridt op på podiet i LMC efter sidste års andenplads.

teamet

Morten Fischer
GT3 manager

Kasper Hansen
Chefmekaniker

Per Blomberg
Race ingeniør

Alessandro Prada
Race ingeniør

Nicolai Bjerre
Junior ingeniør

Christian Jensen
Junior ingeniør

David Capland
Support ingeniør

Henrik Zarp
Fysioterapeut og mentaltræner

Caroline Sternsdorf
Fotograf og SoMe-manager

Thue Henriksen
Mekaniker

Carsten Hansen
Mekaniker

Jesper Lund
Mekaniker

Frederik Østergaard
Mekaniker

Thomas Mueller
Dæktekniker

Mads Juul
Dæktekniker

Louise Birch
Catering

Mikkel Wangaa
Fotograf

Peter Madsen
Lastbilchauffør

Erik Bangsbo
Lastbilchauffør

Torben Rasmussen
Lastbilchauffør