Optakt til Road to Le Mans

GMB Motorsport deltager med tre GT3-biler ved Road to Le Mans, et support-løb der køres forud for det legendariske 24-timers løb, som konkurreres over to gange 55 minutter. Her bliver vores to biler i Le Mans Cup ledsaget af Kristian og Roland Poulsen i deres BMW M4 GT3.

Det er ikke kun vores nyindkøbte Aston Martin, der får lov til at vise sig frem på banen i Le Mans denne weekend. Akkurat ligesom sidste år deltager vi nemlig med tre biler i de to GT3-løb, som er en del af Le Mans Cup-serien og agerer optakt til weekendens hovedret, 24-timers løbet.

En af vores helt store triumfer sidste år var da Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen endte øverst på skamlen til support-løbet ved Le Mans, og den bedrift håber vi at gentage i år. Vores to deltagende Honda’er i Le Mans Cuppen får til de to løb selskab af en gammel kending, da Kristian Poulsen igen har iført sig GMB-køredragten og har taget sin bror Roland og sin BMW M4 GT3 med til det franske for at forsvare sin titel.

Det er ottende gang Road to Le Mans afholdes, og med samlet 58 deltagende biler er feltet i dette års udgave større end nogensinde før, så der bliver hård kamp om podiepladserne.

Første træning foregår onsdag kl. 11:30 efterfulgt af en aftentræning kl. 20:30.

Kvalifikationen til løbene køres torsdag kl. 12:55 og 13:30.

Løbene afvikles henholdsvis torsdag kl. 18:30 og fredag kl. 11:30.

 

HONDA NSX GT3 Evo

GMB Motorsport, har i samarbejde med JAS Motorsport, to Honda NSX GT3 Evo til at deltage i dette års Le Mans Cup.
Previous slide
Next slide


Honda NSX GT3 Evo
Baghjulstræk
Motor: 3,5L V6 Twin Turbo
Hestekræfter: afhænger af BoP
Vægt: 1260 kg.

BMW M4 GT3


Honda NSX GT3 Evo
Baghjulstræk
Motor: 3,5L V6 Twin Turbo
Hestekræfter: afhænger af BoP
Vægt: 1310 kg.

#55

Thomas Andersen
Bil nummer 55 køres af en spritny GMB-duo i form af Thomas Andersen og Simon Birch Kristensen. Thomas er helt ny i GMB Motorsport, og kommer til med en baggrund hovedsageligt i motocross, men debuterede sidste år på fire hjul med en sæson i KTM X-BOW GT2.

Simon Birch Kristensen
16-årige Simon Birch Kristensen kører sin anden sæson hos GMB Motorsport, men for første gang skal det unge stortalent ud at prøve kræfter med en international klasse. I sidste sæson var Simon ganske suveræn i den danske Yokohama SuperCup, hvor han satte alle konkurrenterne til vægs og blev på den baggrund udnævnt som Årets Talent inden for asfaltbanesport af DASU’s banesportsudvalg.

#88

Lars Pedersen
Igen i år har vi fornøjelsen af at udfylde sædet i bil nr. 88 med Lars Pedersen og Jan Magnussen. Lars er igen i år vores bronzekører, og han var i sidste sæson med til at hente en samlet andenplads i LMC efter tre podieplaceringer.

Jan Magnussen 
Som en af dansk motorsports mest profilerede racerkørere de sidste årtier kræver Jan Magnussen ingen introduktion. Fra deltagelse i 25 Formel 1 Grand Prix’er til sejre i 24-timers Le Mans og den danske DTC-klasse; Jan har prøvet det hele. I 2023 skal Jan forsøge at tage et skridt op på podiet i LMC efter sidste års andenplads.

#95

Kristian Poulsen og Roland Poulsen
Sidste års vinder af Road to Le Mans, Kristian Poulsen, er tilbage i stalden hos GMB Motorsport for en stund, når han sammen med sin bror Roland skal forsøge at forsvare sin titel. De to erfarne kørere stiller op i deres egen bil, en BMW M4 GT3, der i anledningen af løbet er beklædt med de velkendte røde og sorte GMB-farver.

Tidligere på året deltog brødrene ved 24-timers løbet i Dubai sammen med Gustav Birch og Kasper H. Jensen, hvor bilen desværre måtte stå af efter 22 timers race. Denne gang skal bilen kun holde til et par timers race, så vi krydser fingre for, at Kristian kan tilføje endnu en podieplads til samlingen.

teamet

Morten Fischer
GT3 manager

Kasper Hansen
Chefmekaniker

Per Blomberg
Race ingeniør

Alessandro Prada
Race ingeniør

Nicolai Bjerre
Junior ingeniør

Christian Jensen
Junior ingeniør

David Capland
Support ingeniør

Henrik Zarp
Fysioterapeut og mentaltræner

Caroline Sternsdorf
Fotograf og SoMe-manager

Thue Henriksen
Mekaniker

Carsten Hansen
Mekaniker

Jesper Lund
Mekaniker

Frederik Østergaard
Mekaniker

Thomas Mueller
Dæktekniker

Mads Juul
Dæktekniker

Louise Birch
Catering

Mikkel Wangaa
Fotograf

Peter Madsen
Lastbilchauffør

Erik Bangsbo
Lastbilchauffør

Torben Rasmussen
Lastbilchauffør