Påkørsel kostede dyrt for #55

Søndag kørte vores to Honda NSX GT3’er på den franske Paul Ricard-bane i Le Mans Cup. Et sammenstød med en af konkurrenterne kostede en række placeringer for Simon Birch og Thomas Andersen i #55.

Bronzekørerne, Thomas Andersen og Lars Pedersen, startede LMC-løbet i vores to GT3-racere her til aften fra henholdsvis P8 og P10. Tidligt i løbet avancerede Lars et par pladser og så lå de to biler længe lige efter hinanden på banen.

Kort før det obligatoriske pitstop med kørerskifte gik det dog galt for #55, som blev påkørt bagfra af en LMP-racer, hvilket punkterede højre bagdæk og kostede en snurretur. Selvom Thomas fik gang i bilen og humpede i pit, kunne kollisionen ikke være kommet på et værre tidspunkt, for han måtte tilbage på banen og køre en ekstra omgang inden Simon Birch kunne overtage rattet, da hver kører som minimum skal sidde bag rattet i 45 minutter.

Uheldet kostede en række placeringer og pludselig var bilen to omgange efter, og selvom Simon kørte hurtigere end de foranliggende med en ødelagt bagende og afrevet diffuser, var forspringet for stort til at hente konkurrenterne. Længere fremme holdt Jan Magnussen i #88 længe fast i en sjetteplads, men en safety car samlede feltet mod slutningen af løbet, så forspringet ned til den bagvedkørende blev mindre. Det lykkedes for en konkurrent at overhale Jan, som dermed sluttede P7.

Slutplaceringer:
P7 #88 Jan Magnussen og Lars Pedersen
P12 #55 Simon Birch og Thomas Andersen