Sæsonens bedste resultat under vilde vejrforhold

GMB Motorsport kørte to ELMS-race i rasende uvejr denne weekend i Portugal, hvor det lykkedes at hente sæsonens bedste resultater med slutplaceringer som P8 og P5.

Der var lagt op til et brag af en løbsweekend på Portimão-banen med tre løb på bare tre dage. Fordi et af forårets løb var blevet aflyst, skulle vores Aston Martin køre et ekstra løb i ELMS, så teamet var presset til at yde deres ypperste i en travl weekend. Til trods for, at vejrguderne gjorde deres bedste for at spolere festen, lykkedes det for mandskabet at hente flotte resultater forud for sæsonpausen.

Første løb gennemført sikkert trods usikkert vejr
GMB Motorsport sluttede P8 i det første af weekendens løbsafdelinger i Portimão på en dag, hvor vejret spillede den helt store hovedrolle. Det hele startede under blå himmel og blændende solskin, men undervejs åbnede himlen sig flere gange og forvandlede fredagens løb fra motorsport til vandsport.

De store mængder vand udfordrede i den grad kørerne, der flere gange måtte i pit for at skifte dæk i forhold til det skiftende vejr. Flere af konkurrenterne skøjtede rundt på banen og det gav en del perioder bag safety car, men heldigvis holdt de tre GMB Motorsport-kørere sig ude af problemer og gennemførte løbet sikkert med en slutplacering som P8.

Årets bedste resultat i årets sidste race

Efter en lang og våd søndag i Portugal sikrede vores ELMS-trio en flot slutplacering som P5 i weekendens anden løbsafdeling, sæsonens bedste resultat og et fantastisk punktum for vores første og sidste sæson i GTE.

Regnen silede ned på banen i Portimão og udskød søndagens ELMS-race i et par timer, men ventetiden tændte tydeligvis en ild i bronzekører Jens Møller, der hurtigt kæmpede sig helt frem blandt de tre forreste og lå endda 1’er i en kort periode.

Sølvkører Gustav Birch overtog sædet som P3 og holdt flot fast i placeringen frem til kørerskiftet. En uforskyldt kontakt med en konkurrent i slutningen af Gustavs periode bag rattet gjorde dog, at teamet måtte bruge ekstra tid på reparationer under pitstoppet, hvilket kostede placeringer. Efter skiftet lavede Nicki Thiim en omgående overhaling, men gule flag satte en stopper for flere, og vi sluttede derfor P5.

Teamet har slidt og slæbt gennem en lang sæson med mange op- og nedture, så derfor er det befriende at slutte stærkt af. Stor respekt til alle i og omkring mandskabet; familie, venner, kollegaer og fans, I har alle været med til at gøre vores anden sæson helt speciel.