Simon Birch Kristensen vinder Årets Talent

GMB Motorsports unge racerkører Simon Birch Kristensen blev lørdag hædret som Årets Talent inden for asfaltbanesport af DASU ved en præmiefest på Sportshotel Vejen.

Det er ikke gået ubemærket hen, at 15-årige Simon Birch Kristensen har haft et enormt succesfuldt første år hos GMB Motorsport. Lørdag aften vandt han derfor prisen som Årets Talent inden for asfaltbanesport af DASU’s banesportsudvalg, og modtog i forbindelse med anerkendelsen en hædersbevisning samt en præmie på 5.000 kroner.

I den forgangne sæson deltog Simon for første gang i Yokohama SuperCup, hvor han ganske suverænt hentede 13 heatsejre og vandt det samlede mesterskab. Det hele startede ellers katastrofalt med et stort uheld i årets første løb på Padborg Park tilbage i maj, som resulterede i 0 point til sæsonens første tre heats. Siden da så konkurrenterne ikke meget andet til Simon end hans baglygter, for den talentfulde kører hentede 13 sejre og to andenpladser i seriens resterende 15 heats.

2023 byder på helt nye udfordringer, når Simon skal køre med i en ny klasse, Super GT. Her skal Årets Talent prøve kræfter med en ny bil, der er udstyret med en potent V6-motor, der yder 330 hestekræfter – omkring 120 hestekræfter mere end bilen i Yokohama SuperCup.