Simon Birch slutter P4 til Padborg Park Night Race

En påkørsel i finalen kostede sandsynligvis en podieplacering for Simon Birch, der længe lå med helt fremme. Den unge kører kom dog hurtigt tilbage og sikrede sig en fjerdeplads.

Simon Birch sluttede P5 i første heat af Super GT-klassen efter en vild rullende start, hvor Simon mistede tre placeringer fra udgangspunktet som P5. Simon lykkedes senere med et par flotte overhalinger, og så lignede det, at heatet skulle slutte bag safety car uden mulighed for yderligere avancement. Men kørerne fik lov til at sprinte om det i de sidste par sving, og her sneg Simon sig lige netop foran en konkurrent og sluttede P5

Vanen tro lukkede og slukkede Night Race på Padborg Park med finalen i Super GT sent lørdag aften, hvor 16-årige Simon Birch igen viste sig flot frem. I løbet af dagen kæmpede Simon sig op gennem feltet med slutplaceringer som P5, P4 og altså igen P4 i finalen.

Simon lå ellers længe og kæmpede om podieplaceringerne i finalen, men halvvejs gennem heatet blev han påkørt bagfra og fik bilen vendt mod køreretningen. Efter en kovending og et par overhalinger var han hurtigt oppe som P4, men en safety car i store dele af den resterende tid ødelagde chancerne for en podieplads.

Simon Birch #53
Tidtagning P4
Heat 1 P5
Heat 2 P4
Heat 3 P4

Sidste afdeling af Super GT og Super 2L køres den 7. oktober – igen på Padborg Park – hvor Simon har mulighed for at sikre sig en samlet podieplacering i sin Super GT-debutsæson.