Sort uheld ødelagde finalen i Sverige

Løbsweekenden på køreanlægget i svenske Falkenberg startede med en flot heatsejr, men sluttede desværre med en ærgerlig finale, hvor en sikker andenplads på et øjeblik gik op i røg.

GMB Motorsport deltog i den forgangne weekend ved Västkustloppet i Sverige som et led i en samarbejdsaftale mellem TCR Denmark og seriens svenske modstykke. Det var første gang begge vores kørere skulle prøve kræfter med den korte og hurtige bane i svenske Falkenberg, og derfor var forventningerne til resultater lavere end normalt.

Vores Danmarksmester, Kasper H. Jensen, startede da også lørdagen med at være skeptisk omkring sine chancer på banen. Den spådom var lige ved at gå i opfyldelse, da han var tæt på at udgå af Q1. Men teamet satte nye dæk på i slutningen af Q1 og efter skiftet var der lige akkurat tid nok til en sidste omgang, som sikrede, at Kasper gik videre til anden omgang. I Q2 satte Kasper weekendens hurtigste tid og var dermed klar til at starte fra pole position til søndagens første heat. Gustav kørte også sin hurtigste tid på banen i kvalifikationen og starter fra P7 – den unge kører var kun 0,116 sekund fra en plads i top-3.

Kasper H. vinder første heat
Den flotte kvalifikation sørgede for, at Kasper startede helt fra front i første heat. Allerede fra startsignalet fortsatte han takterne og gav baghjul til alle, hvilket skabte et hul på imponerende 1,7 sekunder ned til Jan Magnussen allerede på første omgang. Føringen blev udbygget runde efter runde og kun en safetycar midt i heatet bragte lidt spænding ind i frontduellen, men Kasper holdt fast i sin føring og vandt sikkert første heat.

Gustav startede fra P7 – en placering, der holdt længe, men med et par minutter tilbage lavede han en flot overhaling på Kevin Engman og sluttede derfor P6. Teamet havde tydelig fået helt styr på bilernes opsætning til den nye bane og sikrede dermed, at begge kørere fik en fremragende start på weekenden.

I andet heat, der blev kørt lidt senere, var der ikke de helt store forskydninger. Kasper vandt et par pladser efter at have startet fra P10 og Gustav gik to positioner tilbage fra udgangspunktet som P5.

Andenplads forvandlet til nul point
Til dagens tredje og sidste heat startede Kasper H. Jensen fra P2 lige bag Jan Magnussen, og den rækkefølge så længe ud til at holde hele vejen. Men med et enkelt minut tilbage af heatet eksploderede venstre fordæk på Kaspers Honda, og det kostede dyrt. En stensikker andenplads blev på et splitsekund revet væk, da bilen desværre måtte halte i pit og lade sig udgå.

Gustav Birch startede tredje heat fra P8, men efter en tæt duel tidligt i heatet røg Gustav ud i græsset. Den unge kører kom heldigvis tilbage på banen, men noget længere nede i feltet som P17. Til slut kørte Gustav over målstregen som P12.

Trods en heatsejr i første løb er Kasper nu nede på 6. pladsen i den samlede stilling, mens Gustav fastholder sin 7. plads.

Næste løb i TCR køres i den første weekend af august til Copenhagen Historic Grand Prix.