Super GT & 2L: Sæsonoptakt

I 2023-sæsonen skal kørerne i GMB Motorsports Junior Team alle ud at prøve kræfter med nye klasser, så vi har købt en hel flåde nye biler ind til formålet. Bilerne skal deltage i Super GT Danmark i de to klasser Super GT og Super 2L.

Vi har i GMB Motorsport en erklæret målsætning om at udvikle vores egne dygtige folk, så vi altid er sikret at have de bedste folk, både bag rattet og i pitten. Derfor har vi stor fokus på talentudvikling, hvor vi stræber efter at assistere unge kørere på rejsen fra spirende talenter til verdensstjerner inden for motorsporten.

Vores Junior Team er sat sammen af unge kørere, som vi ser så meget potentiale i, at vi forhåbentligt på sigt kan have dem bag rattet i en af vores biler i de store internationale klasser. Et af de væsentligste tiltag for at fremskynde den udvikling er at give talenterne mulighed for at køre race mod andre dygtige kørere, og derfor har vi fra 2023 valgt at stille kørerne til start i Super GT-serien, hvor de kommer til at dyste mod både erfarne og talentfulde danske racerkørere.

Forud for sæsonen har GMB Motorsport ansat en ny Team Manager for de danske klasser i form af Thue Henriksen, som allerede i sidste sæson spillede en stor rolle for vores Junior Team. Den nye mand i spidsen glæder sig til at se de unge kørere give den gas på landes baner:

– Jeg glæder mig til at se, hvordan de unge gutter tilpasser sig til de her biler, der bliver en helt ny og meget anderledes oplevelse for os alle sammen. Det er svært at spå om, hvordan det resultatmæssigt kommer til at gå, for drengene skal ud i konkurrence med en masse andre dygtige racerkørere fra øverste hylde herhjemme. Men det kommer til give alle en fantastisk mulighed for udvikling, både som kører bag rattet og som person uden for banen, udtaler Thue forud for sæsonens første løb på Padborg Park.

Serien
Den danske Super GT-serie udløber af den franske Mitjet-serie, og køres i biler der er designet af Mitjet og bygget af Ligier. Serien har eksisteret i Danmark siden 2015, og er delt op i to klasser; GT og 2L, som har hver deres mesterskab. De to biler er visuelt nærmest identiske, og forskellen skal derfor findes under motorhjelmen, hvor Super GT’en er udstyret med en kraftfuld V6 motor, som yder 330 hestekræfter, mens Super 2L er bygget på en lidt mindre 2-liters motor, der generer 230 hestekræfter til at trække bilens beskedne kampvægt på 750 kg.

I 2023-sæsonen deltager 15 biler i GT-klassen og 14 i 2L-klassen.

Løbskalender

30.04 Padborg Park | 21.05 Jyllandsringen | 18.06 Ring Djursland  | 20.08 Jyllandsringen | 16.09 Padborg Park | 08.10 Padborg Park

Kørerne

super GT

simon birch

#53

Simon er GMB Motorsports eneste repræsentant i Super GT-klassen, hvor det 16-årige stortalent skal op mod et felt af langt mere erfarne racerkørere. I sidste sæson viste den unge kører sit store potentiale ved at vinde Yokohama SuperCup-serien i suveræn stil, og blev da også hædret som Årets Talent inden for asfaltbanesport af DASU. I 2023 deltager Simon også i den internationale Le Mans Cup rundt om i Europa, så den unge mand går en travl sæson i møde.

16-årige Simon Seiersen kørte sidste år Yokohama SuperCup for GMB Motorsport, hvor den unge kører hentede en flot tredjeplads i mesterskabet og en samlet sejr i rookie-mesterskabet. Simon skal i år ud at prøve kræfter med Super 2L.

super 2L

simon Seiersen

#24

super 2L

Tobias andersen

#42

Tobias Andersen er den nyeste kører i vores Junior Team, og går ind til sin første sæson i en racerbil efter tidligere at have kørt gokart.

17-årige Magnus Jensen trækker igen i kørerdragten for GMB Motorsport efter at have deltaget i sidste års 1600 Challenge, hvor han sikrede en samlet sjetteplads i mesterskabet og en flot andenplads i rookie-mesterskabet.

super 2L

Magnus Jensen

#95

16-årige Malte Ebdrup er endnu en genganger på vores Junior Team. I sidste sæson kørte han 1600 Challenge sammen med Magnus Jensen, og hentede her en femteplads i mesterskabet og en samlet sejr i rookie-mesterskabet.

super 2L

Malte Ebdrup

#124

Mitjet SuperTourisme

Previous slide
Next slide


Mitjet GT
Baghjulstræk
Motor: 3,5L V6
Hestekræfter: 330 HK
Vægt: 850 kg.


Mitjet 2L
Baghjulstræk
Motor: 2,0L 4 cylinders
Hestekræfter: 230 HK
Vægt: 750 kg.