Talenter i dramatiske dueller på Djursland

Der var fuldt skrald på og race for alle pengene, da GMB Motorsports Junior Team i weekenden dystede i Super 2L på Ring Djursland. Malte Ebdrup hentede endnu en heatsejr og fastholdt sin føring i det samlede klassement.

De fire unge GMB-kørere i Super 2L fik en begivenhedsrig og mindeværdig weekend på Ring Djursland med drama, overhalinger og uheld. 16-årige Malte Ebdrup gik ind til weekenden som mesterskabsførende og gennem flotte resultater i de tre heats, lykkedes det for talentet at holde fast i sin føring trods hårde dueller med konkurrenterne. De øvrige kørere i teamet viste sig også flot frem, og Magnus Kastberg Jensen var snublende tæt på at hente sæsonens første sejr.

Første heat gav endnu en sejr til Ebdrup
Unge Malte Ebdrup fik en perfekt start på løbsweekenden, da han kørte fra alt og alle i første heat af Super 2L lørdag eftermiddag. Allerede i første sving overhalede han fire konkurrenter og kæmpede sig hurtigt op på førstepladsen, som holdt hele vejen hjem. Det var Maltes tredje sejr i seriens tredje afdeling.

Magnus Jensen havde også et flot heat, hvor han tog et ordentligt spring hele vejen fra P15 til P7. Simon Seiersen røg desværre i karambolage med en anden kører, men kæmpede sig efterfølgende tilbage som P10 tæt efterfulgt af Tobias Andersen, der sluttede P11.

Vildt andet heat var lige ved at give endnu en sejr
Søndag var posen rystet forud for andet heat, hvor startpositionerne blev vendt rundt ud fra lørdagens resultater. Her startede Magnus Kastberg Jensen fra P2 og tog hurtigt teten efter en fantomstart. Den unge kører holdt længe fast i sin føring, men halvvejs gennem heatet fik han et skub bagfra, der virkede til at beskadige bilen. Kort tid efter gik to konkurrenter forbi og inden længe røg Magnus helt ud af kørebanen og ramte frontalt ind i betonbarrieren, der klippede snuden af bilen. På mirakuløs vis fik han gang i raceren igen og humpede ind i pitten, men bilen kunne desværre ikke mere og måtte udgå.

Længere nede i feltet startede Malte Ebdrup fra P8, men efter en række overhalinger på første omgang var han hurtigt med helt fremme. En sjælden fejl fra det mesterskabsførende talent kostede dog en tur i sandet og et dyk ned i klassementet. I løbet af heatet kæmpede han sig bravt tilbage med overhaling efter overhaling og sluttede flot som P4.

Simon Seiersen startede P10 og var sulten efter avancement, og med lidt snu kørsel lykkedes det for den 17-årige at kæmpe sig frem til en slutplacering som P6. Tobias Andersen havde problemer med bilen helt fra start og måtte i pit et par gange på de første omgange og udgik desværre tidligt.

Tredje heat gav endnu en podieplads
Det sidste af de tre heats var heldigvis knap så dramatisk, selvom Magnus desværre igen måtte udgå, denne gang med en beskadiget frontsplitter. Under racet kæmpede Malte Ebdrup med helt i front fra start til slut og endte med en podieplacering som P3, hvilket samtidig var nok til at bevare den samlede føring i mesterskabet. Simon Seiersen sluttede P8 og Tobias Andersen P11.

Sikke en vild dag for de unge talenter i bakkerne på Ring Djursland.

Læs også hvordan det gik Kasper H. og Gustav i TCR

Eller læs om Simon Birchs bedrifter i Super GT