TCR Denmark: Sæsonoptakt

Åbningsløbet til dette års udgave af TCR Denmark står for døren, og GMB Motorsport er velforberedte og klar til at forsvare titlerne fra sidste sæsons succesfulde indtog i serien.

I 2023 skal GMB Motorsport igen deltage i den danske kongeklasse, TCR Denmark. Her skal vi følge op på sidste års imponerende debutsæson, hvor holdet i overlegen stil vandt team-mesterskabet, mens Kasper H. Jensen sikrede kørermesterskabet for tredje år i træk.

Det bliver naturligvis svært at overgå sidste sæsons flotte resultater i serien, men det er ikke desto mindre målet. Begge vores kørere har været hurtige på testbanen og hele teamet arbejder godt og effektivt, så succeskriterierne for sæsonen er tårnhøje, og forventningen er at gøre rent bord ved at slutte på de to øverste pladser i klassementet og derudover forsvare team-mesterskabet.

Igen i år stiller en lang række af Skandinaviens dygtigste racerkørere op i klassen, mens tyske Mike Halder, der var førsteudfordrer til Kasper H. Jensen i sidste sæson, er klar til at tage endnu en tørn i den danske kongeklasse. Det er derudover særligt værd at bemærke, at Jan Magnussen vender tilbage til serien efter et års fravær. Selvom Jan er tilknyttet GMB Motorsport i Le Mans Cup, kører han for et konkurrerende mandskab i TCR.

Serien
TCR – Touring Car Racing – er verdens største standardvognklasse og har siden grundlæggelsen af TCR Denmark i 2020 været betragtet som den største og mest prestigefyldte klasse i dansk motorsport. I serien deltager GMB Motorsport med to Honda Civic TCR H70, som er en af de i alt 29 tilladte bilmodeller – fælles for de tilladte biler er, at de er konstrueret ud fra en masseproduceret bil og derudover lever op til en række tekniske krav.

Løbskalender

21.05 Jyllandsringen | 18.06 Ring Djursland | 09.07 Västkustloppet | 05.08 Copenhagen Historic grand prix | 20.08 Jyllandsringen | 17.09 Padborg Park | 01.10 Jyllandsringen

Kørerne

Kasper h. jensen

#6

Kasper H. Jensen er den ubestridte konge af TCR-klassen og siden klassen blev indført i 2020, har han siddet tungt på tronen. Med tre mesterskaber i TCR, og før det tre DTC-mesterskaber, indtager den sejrsvante GMB-kører en delt førsteplads på listen over kørere med flest DM-titler, og med endnu en titel i 2023 kan han derfor blive den mest vindende gennem årene.

Gustav Birch

#44

Selvom han kun er 19 år, er Gustav Birch efterhånden en garvet kører og deltager i år for tredje gang i træk i TCR Denmark. I hans debutsæson i 2021 blev han 9’er og vandt ungdomsklassementet, mens han sidste år klatrede op på femtepladsen. Sideløbende med TCR deltager Gustav også i ELMS og ved sommerens 24-timers løb på Le Mans.

HONDA CIVIC TCR H70

Previous slide
Next slide

Honda Civic TCR H70
Forhjulstræk
Motor: 2,0L 4 cylinders Turbo
Hestekræfter: 340 HK
Vægt: 1265 kg.

teamet

Thue Henriksen
Team Manager

Peter Lindgaard
Chefmekaniker

Morten Jessen
Ingeniør

David Scott
Ingeniør

Leif Rosenberg
Mekaniker

Rasmus Jakobsen
Mekaniker

Morten Pedersen
Mekaniker

Niclas Lindholm
Mekaniker

Mikkel Madsen
Mekaniker

Mads Trampedach Juul
Dæktekniker

Jesper Høst Emanuel
Dæktekniker

Caroline Sternsdorf
Fotograf og SoMe-manager