Tidligere verdensmester Nicki Thiim slutter sig til GMB Motorsport

GMB Motorsport har sikret sig den dobbelte verdensmester i langdistanceløb Nicki Thiim som ny mand i førersædet. Den 33-årige fabrikskører for Aston Martin skal i den kommende sæson repræsentere GMB Motorsport i European Le Mans Series, ELMS, sammen med Gustav Birch og Jens Reno Møller.

Kort før 2023-sæsonen for alvor igangsættes, har GMB Motorsport gjort sig et stort kup, da det er lykkedes at lande en ny aftale med Aston Martin Racing. Aftalen indebærer, at GMB Motorsport får en ny mand bag rattet under dette års European Le Mans Series. Holdets nye kører er ingen ringere end den dobbelte verdensmester i langdistanceløb og vinder af 24-timers Le Mans i 2014, Nicki Thiim, der sågar har været med til at udvikle den nuværende GTE-udgave af Aston Martin Vantage’en.

Den nyudnævnte sportsligt ansvarlige hos GMB Motorsport, Henrik Lundgaard, er yderst tilfreds med, at aftalen med AMR er kommet i stand og ser frem til den enestående mulighed, det er for holdet:

– Nicki er uden tvivl en af Danmarks mest succesfulde og erfarne kørere, og det er et kæmpescoop for os at kunne tilknytte et talent af den kaliber. Han har en lang række flotte titler i bagagen, og vi håber på, at han kan udvide sit pokalskab med os, når vi forhåbentlig bringes tættere på titelkampen i årets ELMS. Udover at øge vores sejrschancer, så kommer Nicki til at kunne øse ud af sin erfaring til vores unge team, der for første gang skal ud at prøve kræfter med GTE-klassen.

Hos GMB Motorsport kommer 33-årige Nicki Thiim til at sidde bag rattet i holdets nye Aston Martin Vantage GTE til de seks 4-timers løb, der er en del af ELMS og starter med løbet i Barcelona den 23. april. De to øvrige kørere for GMB Motorsport bliver Gustav Birch og Jens Reno Møller, der altså kommer til at nyde godt af den massive erfaring Nicki har tilegnet sig efter 10 år som fabrikskører for Aston Martin Racing.

Thiim overtager pladsen fra den danske TCR-mester Kasper H. Jensen, der i stedet vil fokusere på de hjemlige baner, hvor han i år har mulighed for at hente sit syvende mesterskab, hvilket vil gøre ham til den mest vindende gennem tiderne i den danske kongeklasse.

Nicki's nye holdkammerater Gustav Birch og Jens Reno Møller fra sidste års løb på banen i Imola.